img041120

 

ВІТАЄМО З ДНЕМ ЗАЛІЗНИЧНИКА УКРАЇНИ!

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ!

Шановні викладачі та студенти, майбутні фахівці залізничної галузі! Прийміть щирі вітання з нагоди Вашого професійного свята!

Бажаємо, щоб поїзд у Вашому житті сміливо мчав назустріч заповітним мріям і бажанням по рейках успіху і везіння дорогою щастя та любові. Нехай здоров'я та оптимізм ідуть поруч, мрії збуваються, а кожен день приносить чудовий настрій та натхнення! У ваших домівках нехай завжди панують мир, злагода та взаєморозуміння!  

Зі святом Вас, шановні залізничники!

4 листопада своє професійне свято відзначають працівники залізничного транспорту України, а також всі, хто має відношення до залізниці - День залізничника Україні.

Дата була обрана не випадково. Саме цього дня у 1861 році на територію України – до Львова – прибув перший поїзд "Ярослав". Це був справжній поїзд міжнародного сполучення, який курсував між Віднем і Львовом, перетинаючи місто Краків і Перемишль.

Залізничне сполучення має важливе значення в житті людей та економіці кожної країни. Транспортні артерії, що з’єднують єдиною магістраллю міста й віддалені населені пункти, є надійною опорою у розвитку і функціонуванні більшості регіонів.

"Укрзалізниця" – національний перевізник вантажів та пасажирів. Вона має розгалужену мережу залізничних шляхів, загальна експлуатаційна довжина яких складає понад 22 тис. кілометрів.

У відомстві "Укрзалізниці" перебуває шість залізниць (Львівська, Одеська, Придніпровська, Південна, Південно-Західна, Донецька). Це майже півтори тисячі станцій, 125 основних вокзалів, більш ніж 7 тисяч пасажирських і майже 120 тисяч вантажних вагонів. За обсягами вантажних перевезень залізниці України займають четверте місце на Євразійському континенті та 37 місце в світі.

Роботу "Укрзалізниці" забезпечують понад 300 тисяч залізничників. Це:  колійники, енергетики, зв’язківці, машиністи, провідники вагонів, диспетчери, чергові по станціях та представники інших професій.

 img1 041120